fbpx

Fények & Képek & Szenvedély

„A fotó arra hivatott, hogy felrázza a képzelőerőt.
Nem elég, ha csupán emlékeztetőül szolgál.”
– Lucien Hervé

Kezdem az elején. 1987 nyarának utolsó napján születtem. 18 évvel később különös barátságot kötöttem a fotográfiával. Az ide vezető úton nagy segítségemre volt másik hobbim, a kerékpározás. Éveken át versenyszerűen tapostam a pedált. Gyönyörű helyeken jártam, ezért adta magát a lehetőség, hogy fotókon örökítsem meg a látottakat. Akkoriban még korántsem tudatosan, de annál nagyobb lelkesedéssel fényképeztem. A 2005-ös OX Magyar Bajnoki kerékpáros győzelmemet követően a további versenyzés helyett végérvényesen a fotózás felé fordultam. Ekkor már tudtam, ez az, amivel foglalkozni szeretnék. Különleges szituációkban helytállni, emberekkel megismerkedni, megragadni az értékeiket, a felszín mögé látni, és ezt másokkal is megismertetni.


Ha szeretnél velem dolgozni

kattints ide

Bár ebben a kreatív szakmában sokak szerint nem a papír számít, elvégeztem a Bálint György Újságíró Akadémia Fotóriporter szakát. Gyakorlati időmet az MTI szerkesztőségében töltöttem. Az itt szerzett tapasztalatok tudatosították bennem, hogy nemcsak szakmát, hivatást választottam.

Négy éven át dolgoztam fotóriporterként, de a mindennapi mókuskerék helyett magasabb szinten szerettem volna kamatoztatni kreativitásomat. Saját fotóesszéket készítve, úgy érzem, jobban át tudom adni mondanivalóm az arra fogékony közönségnek.

Munkáimmal több országos fotópályázaton szerepeltem sikerrel. A fotóriportjaimmal elért díjakon túl 2013-ban a Pillanart Magyar Esküvőfotós Szövetség által hirdetett pályázat nyerteseként az Év Esküvőfotója díjat vehettem át.

Tagja vagyok a Magyar Újságírók Országos Szövetség Fotóriporteri Szakosztályának és az esküvői fotózásban kiemelkedő fotósokat tömörítő Pillanart Magyar Esküvőfotós Szövetségnek.